NIEUWS
NK 2021UBT          nieuwsbriefSeizoen 2013-2014                                                                             
Nr. 2, 27 oktober 2013

Redactie: André Uileman, andre.uileman@ziggo.nl

 

 

Hallo allen,

De klok is weer een uur teruggezet en dus staan nu echt de herfst en de winter voor de deur. Met lange donkere avonden. Niet zo erg, want een potje tafeltennissen is een goed en gezond tijdverdrijf. We hebben al wat achter de rug, zoals het EOB-toernooi. Daar blikken we dan ook hier op terug. Wat loopt is natuurlijk de competitie en wat komt zijn twee mooie evenementen: het Veteranentoernooi en het Nederlands Kampioenschap Bedrijfstafeltennis. Lees verder.

  

 

Jazz, dans en tafeltennis op EOB-toernooi

Frank Wouters nam spontaan plaats achter de piano en Ronald Beumer kon het niet laten een dansje te maken. Zoiets komt wel eens voor tijdens een verjaardagsfeestje of een personeelsavond; en dan nog vooral als de glazen wat vaak onder de bierpomp zijn doorgegaan. Bij Frank en Ronald was het gewoon uiting geven van de sfeer en gezelligheid die het EOB-toernooi op 14 september kenmerkte. Natuurlijk, je gaat naar een toernooi om lekker te tafeltennissen en je doet je best om in de prijzen te vallen. Maar je wilt het ook op een andere manier naar je zin hebben. Dat is de EOB-organisatoren dus weer gelukt. Een goed toernooi, een rijk voorziene bar en jazz en dans na afloop. Patrick Diot leverde het volgende verslag, de uitslagen en de foto's.

 

Op zaterdag14 september van dit jaar had het EOB weer zijn jaarlijkse UBT toernooi georganiseerd. De wedstrijden vonden plaats ten huize van het EOB in de sportzaal. In totaal deden er 25 mededingers mee voor de verschillende prijzen: 11 in groep 1 (Ere/Overgangsklasse), verdeeld over een 6kamp en een 5kamp; 9 in groep 2 (Eerste/Tweede klasse), een 5kamp en een 4kamp en 5 spelers in groep 3 (Derde klasse), een 5kamp. Om het klasseverschil te compenseren werden 3 punten gegeven aan een speler van een lagere klasse. Aan het einde van de kampen, speelde er nog een kamp tegen de andere in dezelfde groep voor het klassement. Na de prijsuitreiking is Frank W aan de piano gaan zitten om een heerlijk stuk jazz te spelen en waarbij Ronald begon te dansen. De sfeer was ontspannen en iedereen is vrolijk naar huis gegaan. Wij kunnen Laura bedanken voor haar vele werk, ze was de hele middag bezig uitslagen in de computer op te slaan. Tot volgend jaar!

De resultaten zijn:

Groep 1

 

Groep 2

 

1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11

Jean Pierre Chateau
Brian Coblal
Henk Karstel
Ronald Beumer
Peter van der Graaf
Henk Fokké
Martin Hoeberichts
Joop Brouwer
Marcel de Wit
Cees van Lochem
Rob de Jong     

EOB
SDU
SVGT
SVGT
SDU
TTVB
TTVB
TVZ
WDK
TTVB
SVGT

1
2
3
4
5
6
7
8
9

Frank Wouters
Zibi Pulak
Joop Roeters
Kevin Turk
Marijke Leonhardt
Augusto Ramirez
Marianne Fresco
Richard Deighton
René van Spronsen      

TVZ
SEL
TVZ
SEL
FRM
FRM
SVGT
SEL
SEL

Groep 3

 

 

 

 

1
2
3
4
5

Akpor Edo
Emil Lut
Ciska Beumer
Devlin Coblal
Katerina Kosta

EOB
TTVB
SVGT
SDU
EOB

 

 

 

 

 

  

 

Overschrijving

Brian Coblal en Devlin Coblal verhuizen in de winterstop van SDU naar EOB. Wil je ook van club veranderen, dan kan dat, maar er zijn wel spelregels voor. Je vult een overschrijvingsformulier in waarbij je vertelt waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt; en je 'oude' club verklaart daarin dat je daar geen financiële verplichtingen hebt. Om die niet al te zeer voor het blok te zetten moet je dit minimaal twee weken vóór het begin van de tweede helft geregeld hebben. Alle regels en het formulier vind je natuurlijk op de website www.ubt.nu.

  

 

Doe mee aan het Veteranentoernooi op 7 december


40 +

Je kent het natuurlijk, tenzij je pas UBT-lid bent of tenzij je onlangs 40 bent geworden. Het Veteranentoernooi. Je kent het en je weet van voorgaande jaren dat dit toernooi altijd in december is en dat het wordt gehouden in de zaal van VVV. Dat is ook nu weer, behalve dat je een jaartje ouder bent geworden, is er niets veranderd. En wat je ook zult herkennen van andere jaren is de gezellige, ongedwongen sfeer. In de zaal sta je lekker te tafeltennissen en tussendoor maak je in de bar een praatje onder het genot van een hapje en een drankje. Of wat eten en drinken onder het genot van een praatje. Dit jaar is het Veteranentoernooi op zaterdag 7 december en gewoon bij VVV. Je mag meedoen als je minstens 40 jaar bent en het leuke is dat ook ex UBT-leden kunnen aanschuiven. Het hangt natuurlijk van het aantal inschrijvingen af, maar als het meezit, is er een toernooi in elke klasse. Het inschrijfgeld bedraagt slechts zes euro en dat betaal je nadat je bent binnengekomen. Je kunt inschrijven tot 20 november, bij Ymke Thomas, gj.thomas@planet.nl. Geef dan je leeftijd aan en de (voormalige) klasse waarin je speelt en vermeld je telefoonnummer. En nog een klein adviesje: wacht niet tot de 20ste, want gezien de beperkte zaalcapaciteit is er wel een maximum.

  

 

Salamanders en TTVB naar het NK

Het Wateringse Salamanders en de Zoetermeerse Tafeltennisvereniging Buytenrode gaan op zaterdag 14 december naar het Brabantse Westerhoven om daar de Haaglandse UBT te vertegenwoordigen tijdens het Nederlands Kampioenschap Bedrijfstafeltennis. Die nationale titanenstrijd wordt georganiseerd door het Eindhovense Renata, de huidige kampioen. Begin dit jaar liep de organisatie bij hen niet zo lekker, maar nu ziet het er goed uit. Die van Salamanders zullen geen last hebben van NK-plankenkoorts want ze zijn, onder de naam HTSV, zo ongeveer vaste deelnemer. In contrast daarmee maakt TTVB zijn debuut op dat podium. Het is voor hen een mooie beloning voor het gestaag stijgende niveau daar aan de César Franckrode. Vermoedelijk zullen dan ook vele supporters die zaterdagochtend vanuit Zoetermeer naar het zuiden trekken. Ook van Salamanderszijde zal die beweging op gang komen en het zou natuurlijk erg mooi zijn als we op die dag laten blijken dat we echt één grote UBT-familie zijn en dat het dus niet uitmaakt of je van een andere club bent om beide teams daar aan te moedigen. Het begint om 9.00 uur en de finale (tussen SALM en TTVB?) staat gepland om 16.00 uur. Het kampioenschap wordt gespeeld in sporthal De Kooiakkers, Kooiakkers 5 in Westerhoven. We wensen beide teams veel succes en vooral veel spelplezier.

  

 

Je komt ze overal tegen

In de stad, op de voetbaltribune of in de file. Oud-UBT'ers. Je hebt jaren met of tegen ze gespeeld en om de een of andere reden zijn ze ermee gestopt. Toch zouden ze het misschien best leuk vinden om weer eens een balletje te slaan. Mocht je zo'n persoon toevallig tegen het lijf lopen of zie je hem of haar elke avond in de kroeg, vertel dan over het Veteranentoernooi, waarvoor ook ex UBT'ers kunnen inschrijven.

  

 

Programma kwartfinales beker

Het was in de eerste drie weken van september toen het tafeltennisseizoen van onze UBT startte met de poulewedstrijden van het bekertoernooi. De eerste schifting vond toen plaats en de beteren plaatsten zich voor de kwartfinales. Dat waren uit de poules de nummers 1 en 2 en hier en daar een aantal beste nummers 3. De kwartfinales zijn in de week waarin (als alles meezit) Sinterklaas wordt gevierd en er dus geen competitiewedstrijden zijn. Op 5 december spelen we natuurlijk niet, wat voor commissaris toernooien & wedstrijden Ymke Thomas wel wat gepuzzel opleverde. En voor hen, die al wat verder durven te kijken: de halve finales zijn in de week van 6 januari. Maar eerst de kwartfinales:

Ereklasse

 

 

Overgangsklasse

 

 

2 december

TVZ1   - SEL1

 

3 december

SVGT2 – TTVB3

 

2 december

TTVB1 - SDU1

 

3 december

FRM2 – HPSV1

 

3 december

FRM1 - SALM2

 

3 december

VEW1– SALM2

 

2 december

TVZ2 - SVGT1

 

3 december

SVGT3 – SALM3

 

Eerste klasse

 

 

Tweede klasse

 

 

3 december

WDK1 – TVZ4

 

2 december

TVZ5 – FRIM3

 

3 december

EOB2 – VEW2

 

4 december

SALM4 – SVGT6

 

2 december

VVV1 – TTVB4

 

3 december

SEL2 – FRM4

 

3 december

SVGT4 – SVGT5

 

6 december

VEW3 – HPSV2

 

Derde klasse

 

 

 

 

 

4 december

SALM5 – SALM6

 

 

 

 

6 december

TTVB5 – SVGT8

 

 

 

 

3 december

SVGT7 – VVV3

 

 

 

 

2 december

VVV4 – TVZ6

 

 

 

 
 

Nieuwe leden

Sinds de vorige nieuwsbrief, die aan het begin van het seizoen verscheen, zijn we een viertal leden rijker. Het zijn eigenlijk drie oudgedienden en één gloednieuw lid. Dat is Akpor Edo-Ukeh die EOB is komen versterken. Zij die hun comeback maakten zijn Paul Winterkamp van VVV, Salamander Rob ter Horst en EOB'er Dimitrios Stamatelos. Van harte welkom of welkom terug!

  

 

Gun jezelf een verzetje in de hectische decembermaand. Blijf eens lekker een hele dag uit die winkels weg en doe mee aan het Veteranentoernooi. Een hele zaterdag tafeltennissen op een steenworp afstand van Leidsenhage, waar je dan alleen maar langskomt op weg naar of afkomstig van de VVV-zaal.

 

 

Kijk voor het laatste nieuws op www.ubt.nu.